Следродилен патронаж

С грижа за майката

Медицински център ,,Д-р Минев“

Бяхме заедно до появата на Вашето бебе, ще останем с Вас и в първите дни след неговото раждане. Адаптацията към огромната промяна, съпътстваща появата на новия член на семейството е по-лесна с професионалната подкрепа на акушерка с опит, знания и умения. Създадохме за Вас услугата пред- и следордилен патронаж ,,С грижа за майката,“ извършван от специализирана акушерка, снабдена с необходимото професионално оборудване и консумативи.

Услугата включва:

 • посещение в началото на 9-ти лунарен месец, свързано с психическата и физическата подготовка на бременната жена за предстоящото раждане
 • подготовка на бъдещата майка за кърмене
 • две посещения след раждането (следродилен домашен патронаж)

Посещенията от патронажната акушерка се извършват в комфорта на Вашия дом и целят да предоставят отговори на множеството въпроси на родилката, свръзани с основните грижи за бебето (хигиена, здравословен режим на детето), лактацията и възстановяването след раждането.
Акушерката ще бъде на Ваше разположение:

Преди раждането:

 • да Ви даде повече информация относно механизма на нормалното раждане и оперативното родоразрешение и да Ви помогне да се ориентирате в дилемата „нормално или оперативно раждане“ (правилното решение ще вземете с Вашия акушер-гинеколог);
 • да осъществи физическа и психическа подготовка на бременната жена
 • да Ви дададе основните насоки за подготовка на гърдите Ви за кърмене;
 • да провери и оцени общото Ви състояние

След раждането:

 • да проследи обратното развитие (инволуцията) на матката и коремната стена след нормално раждане или оперативно родоразрешение;
 • да проследи хода на възстановяване на епизиотомията или оперативната рана при ЦС;
 • да прегледа състоянието на гърдите Ви, да Ви даде насоки и да отговори на въпросите, свързани с лактацията и кърменето;
 • да огледа и проследи състоянието на пъпния остатък на новороденото;
 • да Ви помогне и съдейства при полагане на основните грижи за Вашето бебе.

Цената на услугата ,,С грижа за майката“ е 150 лв за еднократно посещение и 380 лв за три посещения (цената е за територията на град Пловдив).

При желание за посещение извън града, цените са 180 лв за еднократно посещение и 460 лв за три посещения, като населените места, в които предлагаме услугата са: с. Първенец, с. Марково, с. Браниполе, с. Белащица, с. Крумово, с. Брестник, гр. Куклен, с. Ягодово, с. Кадиево, с. Рогош, с. Скутаре, с. Труд, с. Оризари, с. Златитрап, гр. Асеновград.

Консултация може да бъде извършена и в Медицински център „Д-р Минев“ с предварително записване на телефон 0886134113.
След заявяване на услугата на телефонен номер 0886314113, Медицински център „Д-р Минев,“ с Вас ще се свърже патронажната акушерка, за да уточните дата и час на посещенията!

Услугата „С грижа за майката“ е едно от най-ценните вложения във Вашето здраве и щастие, както и в здравето и благосъстоянието на Вашето бебе. В този най-съкровен и важен момент в техния живот майките ще получат необходимата подкрепа, информация и помощ от медицински специалист в комфорта на своя дом!

За да получите повече информация по темата или да заявите услугата „С грижа за майката,“ не се колебайте да се свържете с Медицински център „Д-р Минев“ на телефон 0886314113!

Позволете ни да Ви осигурим грижата и спокойствието, които заслужавате!