Стол Emsella

„Тронът на Кегел“

Медицински център „Д-р Минев“ има удоволствието да предложи на своите пациенти стола Emsella – последно поколение физиотерапевтично средство за стягане/заздравяване на мускулите на тазовото дъно. Революционното медицинско устройство, чиято цел е подобряването на качеството на живот, спомага изпълняването на неинвазивни, безопасни и ефективни процедури, които предлагат решение за справяне с инконтиненция, отпускане на мускулите на тазовото дъно след бременност и раждане и намалена интимна чувствителност.

Терапията с иновативния уред за високоинтензивна фокусирана електромагнитна терапия на тазовото дъно е съставена от напълно неинвазивни процедури, по време на които пациентът е удобно седнал и остава облечен. Уредът функционира на база електромагнитни импулси, които укрепват тазовото дъно и заобикалящите го тъкани не само с цел справяне с проблема, но и като средство за превантивно укрепване на тази мускулатура след раждане, за да спомогне предотвратяването на появата на по-нататъшен дискомфорт.

За кого е подходяща терапията?

 • За жени, страдащи от стресова инконтиненция, възникнала вследствие от нормално раждане или менопауза
 • За жени и мъже при състояние на невъзможност за контролиране на пикочния мехур при внезапен позив за уриниране (синдром на свръхактивен пикочен мехур)
 • За жени като превантивна мярка след раждане
 • За жени и мъже, желаещи да подобрят сексуалната си функция (подобрява интимното здраве)

Уринарната инконтиненция е нещо повече от неудобство- тя понижава самочувствието и увереността, влияе върху социалните контакти, променя иначе рутинните ежедневни дейности… Разбираемо е неудобството, което изпитват страдащите от този проблем, но премълчаването му не позволява своевременно да се пристъпи към неговото решаване. А колкото по-рано, толкова по-добре и по-ефективно!

Процес в три лесни стъпки

 1. Запазете си час за индивидуална консултация, по време на който ще Ви се изготви курс на лечение спрямо Вашите индивидуални нужди
 2. Назначете сесиите
  По време на терапията сте седнали удобно
  Процедурата е комфотна, неинвазивна, по време на която оставате изцяло облечени (носете удобни дрехи без метални копчета или метални детайли по тях)
  Без залежаване
  Без нужда от време за възстановяване= без нарушаване на дневната рутина-> веднага се върнете към ежедневните си занимания и ангажименти
 3. Последващи грижи: определени от специалист (може да включват допълнителни упражнения или поддържащи сесии)

Как работи уредът?

Уредът функционира на база електромагнитни импулси, които укрепват тазовото дъно и заобикалящите го тъкани, за да заздравят стегнатостта на посочената зона. В допълнение, медицинският „стол“ инициира нормалните производителни процеси на организма, за да създаде нови мускулни влакна и протеини, които допълнително укрепват и тонизират мускулите на тазовото дъно и пикочния мехур, като по този начин се подобряват и невромускулните връзки между мозъка и пикочния мехур, което спомага значително да се третират симптомите на инконтиненция. Лечението кара мускулите на тазовото дъно да укрепват, възстановявайки контрола при кашляне, кихане, смях и вдигане на тежки предмети в ръцете на пациента.

Колко сесии са необходими?

След консултация се изготвя прецизен план, съставен спрямо индивидуалните нужди на пациента
Оптимални резултати се достигат при курс на лечение от 6 сесии, 2 сесии на седмица за период от 3 седмици
При екстремни случай може да бъде необходим по-продължителен курс на лечение

Предимства

 • Неинвазивна процедура без необходимост от време за възстановяване
 • Комфортно, удобно и лесно- пациентът стои облечен през цялото време
 • Набюдават се по-бързи резултати благодарение на интензитета и покритието- Emsella стимулира съкращения в цялата мускулатура на тазовото дъно, а не само на определена част
 • 28-минутна сесия= 11,000 упражнения за тазовото дъно
 • Възможно е да измести/елиминира нуждата от приемане на лекарства

Резултати

След 6 сесии

 • 95% от пациентите докладват за подобрение в качеството на живота
 • 75% от пациентите докладват намалена или напълно елиминирана употреба на урологични подложки
 • 100% от пациентите докладват по-добра осведоменост относно мускулите на тазовото дъно

Препоръчително е да направите предварителна консултация с акушер-гинеколог, с когото да обсъдите Вашия индивидуален терапевтичен план. Ако желаете да запишете час или да получите допълнителна информация за процедурата, потърсете ни на телефон +359886134113.