Facebook

YOUTUBE

Аборт по желание

АБОРТ ПО ЖЕЛАНИЕ

Прекъсването на бременността по принцип не е желателно, ако няма обосновани медицински причини зя това. Много по-разумно и препоръчително е да приемате противозачатъчен препарат или да сложите спирала, ако сте раждала. А най-доброто е да ползвате презерватив. Той ви предпазва освен от бременност, така и от половотрансмисивни инфекции.

Но когато се налага да се пристъпи към манипулация за прекъсване на бременност какво трябва да знаете:

1. Ако ви направи впечатление, че мензисът ви е по-особен, т.е. след малко закъснение е по-оскъден и/или има само кафеникаво зацапване, потърсете лекарска помощ. Ако ви направи впечатление, че мензисът ви настъпва навреме, но е оскъден и чувствате корема си раздут също потърсете лекарска помощ.

2. Ако мензисът ви закъснее, направете минимум два теста за бременност, през седем дни, ако са отрицателни, и ако пак не настъпва менструация, потърсете лекарска помощ.

3. Ако сте послушали някоя ваша „по-опитна” приятелка и сте решили да премахнете начална бременност с таблетки, въпреки полученото обилно кървене, задължително трябва да бъдете прегледана с ултразвук. Кървенето не е признак за състоял се аборт.

4. Задължително преди прекъсване на бременността трябва да бъдете прегледана гинекологично, защото ако имате вагинално течение в следствие на замърсяване на влагалището, то бактериите ще бъдат вкарани в матката и има риск от усложнения.

5. Ако не сте раждала и сте доказала бременността рано, не я прекъсвайте преди 7 г.с. Шийката на матката е много твърда и се употребява повече усилие за да се разшири. Това крие малко по-голям риск от усложнения.

6. Ако не сте раждала, най-добре е вечерта преди прекъсване на бременността да поставите във влагалището простагландин Е. Той кара шийката да узрее и абортът става много по-лесно и с по-малко рискове от усложнения.

7. Тук важат същите правила за назначаването на антибиотик и задължителните прегледи, описани при АБРАЗИО РЕЗИДУОРУМ.

НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА ПРАВИТЕ АБОРТ ПО ЖЕЛАНИЕ! Препоръчително да се вземат всички предварителни мерки, да не се допуска нежелана бременност. Но ако тя все пак е факт, моля да обмислите внимателно взимането на подобно решение. Не се знае дали след години няма да съжалявате за него.

Калкулатор на бременност

Изберете първия ден от последния цикъл:

| |

Въведете обичайната продължителност на цикъла в дни :

(28 days is the typical length of a cycle but it can vary between 25 - 35 days)


Очаквана дата на раждане :

КОНТАКТИ

  • Д-р Здравко Минев
  • Tel: 0888 450 269
  • Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Scroll to top