Висок прогестерон преди ЗЕТ
Моля влез или се регистрирай.
Dr. Minev

Автор Тема: Висок прогестерон преди ЗЕТ  (Прочетена 3242 пъти)

tonzita

• Newbie
  • *
  • Публикации: 5
Висок прогестерон преди ЗЕТ
« -: август 27, 2019, 03:58:50 pm »
Здравейте, доктор Минев. Осъществено ми е едно успешно ин витро в Селена през 2014г при ваш колега. Тогава всичко мина безпроблемно и забременях след свеж трансфер, в следствие на което имам живо и здраво детенце.
През м.Юли възобновихме процедурите и на втори ден от МЦ стойностите на хормоните ми бяха следните: LH-7.15, FSH-6.2, Estradiol- 30.89, Progesteron-2.16! На следващия ден Progesteron-1.42, което позволи започване на стимулацията. В момента имам 5 замразени на трети ден, една на пети и една на шести ден.
След един цикъл преди подготовката за зет на втори ден изследванията са: LH-6.51, FSH-5.79, Estradiol-42, Progesteron-2.39! На трети ден-2.17. Отлагаме ЗЕТ за следващия месец.
Бих искала да Ви попитам има ли механизми с които да контролирам Прогестерона, така, че в началото на цикъла да е със стойности,подходящи за подготовка за ЗЕТ. Съществуват ли храни, билки или добавки,които бих могла да използвам за да нормализирам хормона. В какви стойности е добре да бъде за започване на подготовка?